Energian säästämisestä merinovilloihin pukeutumalla.

Julkaistu 08.09.22 | klo 12:13 | kategoriassa Uncategorized

 

Tässä meidän suosimat tuotteet viileämmässä asuttaessa.

Talvi + Ego -paketti: https://merinovillakauppa.fi/tuotekategoria/pakettiratkaisut/

Merinot Pro -kerrasto: https://merinovillakauppa.fi/tuote/merinot-pro-kerrasto-unisex/

Sport Poolot: https://merinovillakauppa.fi/tuote/sport-poolo-musta-160g-m2/

Froteepohjasukat: https://merinovillakauppa.fi/tuote/merinovillasukkat-80-prosenttia-paksummalla-froteepohjalla-musta/

Täysfroteesukat: https://merinovillakauppa.fi/tuote/merinovillasukkat-taysfrotee-80-prosenttia-koot-36-47/

 

Sähköissä säästämistä

Moni miettii nyt, kuinka voisi pärjätä huimasti nousevien sähkökulujen kanssa. Meidän kokemuksista voi olla hyötyä, sillä olemme jo kauan sitten muuttanut asumis- ja elämistyyliä. Me olemme kohta olleet merinovillakauppiaita 10 vuotta, niin siinä merinoituu väkisinkin, herkkäihoisia kun ollaan ja merinovillan ansiosta oma atopia on parantunut lähes täysin. Siitä se innostus sitten lähti, on tullut haettua sopivia merinovilloja kaikkiin lämpötiloihin ja vuodenaikoihin, kun asumme vaimoni kanssa kahden sähkölämmiteisessä 70-luvun omakotitalossa. Olemme noin 7-8 vuotta sitten jo alkaneet pudottaa asunnon lämpötilaa talvella ja samalla viihtyä enemmän merinovillavaatteissa. Talon lämpötila vaihtelee pakkasilla +16-21 asteteen välillä, ilman puulämmitystä. Koska olohuoneessa on  sen seitsemän leivän leivinuuni, niin lämpöä sitten riittää niin halutessa. Joskus tuli lämmitettyä leivinuuni 300 asteeseen ja sisällä oli lämpöä 3 astetta, vaikka ulkona oli saman verran pakkasta. Tuollainen ei ole järkevää lämmittämistä, eikä terveellistäkään.

Nykyään lämmitämme pakkasilla joka toinen päivä maltillisesti niin, että ekana päivänä on noin 21astetta, tokana päivänä noin 19 ja kolmantena noin 16-18.  Tällainen tietysti vaatii vaatteilta paljon, että on hyvä olla, ei kylmä eikä kuuma. Jokaisella ihmisellä on erilainen lämmöntarve. Minulle riittää kerrasto ensimmäinen ja toinen päivä, mutta kolmantena päivänä lisään väliasun aamusta. Vaimollani menee taas näin, ensimmäinen päivä kerrastolla ja toinen sekä kolmas päivä hän lisää väliasun, joskus näyttää kelpaavan myös villaneule lisäksi.

Olemme huomanneet, kuinka paljon parempi on nukkua ja hengittää viileämmässä talossa. Myös iho-ongelmat ovat vähäisempiä viileämmässä asuessa.

Meidän pyykkimestari on innokas pyykinpesijä. Pyykkikone on laulanut aamusta iltaan, kaikki pestiin varmuuden vuoksi, jopa merinovilla joka lenkin jälkeen. Vaimon kerrasto kesti pesua 5 kertaa viikossa jopa 8 kuukauden ajan, jonka jälkeen oli aika ottaa uusi tilalle. Uuden saatua vaimoni kysyi, mitä tämä uusi kerrasto on? Tämä tuntuu aivan ihanalta! Vastasin vähän kuivasti, sitä ei ole vielä pesty. Siitä se sitten alkoi peseminen vähentymään. Huomattiin konkreettisesti, kuinka tuulettaminen raikasti merinovilla todella hyvin. Sitten huomasimme, kuinka sukkia ei myöskään tarvinnut pestä yhtäkyytiä, vaan nekin tuuletettiin, eikä ne tuntuneet lainkaan tunkkaisilta tai nihkeiltä tuuletuksen jälkeen. Nyt emme pese edes sukkia, sillä tuuletus riittää näihin sukkiin, missä on vähintään 70% merinovillaa. Pikkuhousut ja bokserit on enää pesulistalla ja jos vaatteisiin tulee tahroja, niin sitten pestään koneella villaohjelmalla. Meillä on siis pesukone että kuivausrumpu lähes eläkkeellä ja olemme tyytyväisiä oloomme. Lapset kun tulevat kyläilemään 22-25 asteen asunnoista, niin rutinaa kuuluu, mutta nopeasti löytävät villansa.

 

Kommentit

Kommentit on suljettu.

OLEMME KOTIMAINEN VERKKOKAUPPA, ACTIVE-ARCTIC/ MERINOVILLAKAUPPA.

Meille on tärkeää että tuotteet on valmistettu Suomessa.

Tuotteet ovat valmistettu ekologisuutta ja eettisyyttä silmällä pitäen luonnon kuiduista.

Olemme tukkukauppa, ilman jälleenmyyjän katetta, siksi pystymme tarjoamaan Teille laadukkaat ja kotimaiset tuotteet kilpailukykyisellä hinnalla.

 

Tervetuloa tekemään hyvän mielen ostoksia!

 

Asiakaspalvelu

merinovilla.asiakaspalvelu@gmail.com

Ota yhteyttä

merinovilla.asiakaspalvelu@gmail.com

Maksutavat